ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Ο "γίγαντας" Τσαλμπούρης και οι "βομβαρδιστές"



Η νέα γενιά σε πρώτο πλάνο




 Η νέα γενιά σε πρώτο πλάνο
    ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.


Η απόφαση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης να κάνει υποχρεωτική τη συμμετοχή 2+2 μικρών στη δωδεκάδα των ομάδων στις εθνικές κατηγορίες (Α2 έως Γ' Εθνική) προκάλεσε ουκ ολίγες αντιδράσεις, όμως σταδιακά πετυχαίνει το στόχο της...
Η ανάδειξη του ταλέντου κάποιων παιδιών με προοπτικές αποτελεί το βασικό μέλημα των ιθυνόντων του ελληνικού μπάσκετ και ειδικά φέτος βλέπουμε ουκ ολίγες ομάδες να δίνουν ευκαιρίες σε νεαρούς αθλητές. Ιδιαίτερα στην Α2, βλέπουμε όλες τις ομάδες να κάνουν πράξη το συγκεκριμένο σχέδιο...
Ο Φιλαθλητικός αποτελεί το πιο φωτεινό παράδειγμα, όπου όσο περίεργο κι αν ακούγεται, ως άντρες λογίζονται οι τρεις... 23άρηδες Βαγγέλης Τζόλος, Γιώργος Μουρίκης και Δημήτρης Χείλαρης, με τους Θανάση Αντετοκούνμπο, Μιχάλη Καμπερίδη, Χρήστο Λάκκα, Στέλιο Χάλαρη, Άλφα Ντιαλλό, Γιώργο Παπαδιονυσίου να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και τους Χρήστο Σκάνδαλο, Τρύφωνα Πρέκα, Γιώργο Πολιτόπουλο, Γιώργο Παπαδημητρίου να παίρνουν ευκαιρίες από τον Τάκη Ζήβα.
Στο Παγκράτι ο Ντίνος Καλαμπάκος έχει δώσει υψηλό χρόνο συμμετοχής στους Μάριο Δερμιτζάκη, Κώστα Κακαργιά, Σωκράτη Ψαρόπουλο, Τάκη Νικολακόπουλο, Ανδρέα Πετρόπουλο (υπάρχει και ο Θάνος Θώδος), ο τεχνικός της ΑΕΚ Βαγγέλης Ζιάγκος δίνει ευκαιρίες στον Σπύρο Παναγιωταρά, στον Στάθη Παπαδιονυσίου, στον Κώστα Παπαντωνάκο, στον Βαγγέλη Δρόσο και σε κάποια ακόμη παιδιά, κάτι που συμβαίνει και με τον Στέφανο Πέρκο στον Ηρακλή, που ποντάρει πολλά στον Καζάκο και χρησιμοποιεί επίσης τους Μήτσιαλο, Σιόλογκα, Παπαδόπουλο, Αποστολίδη.
Στον Κόροιβο ο Βασίλης Νιπεργιάλης έχει στο ροτέισιον τον Γιάννη Θανόπουλο, ενώ χρόνο συμμετοχής έχουν πάρει και οι έφηβοι Νίκος Δημάκος, Φώτης Κλάδης, Φάνης Αρχιμανδρίτης και Γιώργος Κοντόγιωργας. Εντυπωσιακή ήταν η εμφάνιση του Απόλλωνα Δεληγιώργη (10 πόντοι, 6 ασίστ) στο... παραλίγο μπαμ του ΟΦΗ στο Ψυχικό, ενώ στον Ερμή Λαγκαδά σημαντικά στελέχη είναι από πέρυσι ο Φίλιππος Καλογιαννίδης (συμμετείχε στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα με την Εθνική Νέων) και ο Θάνος Καμαριώτης, με τον Θανάση Ιωακειμίδη να είναι πλέον πρωταγωνιστής και τον Μπάμπη Σικαλίδη να βοηθάει αρκετά.
Στην Καβάλα οι Γιάννης Καραθανάσης και Πέτρος Βελισσαρίου παίζουν αρκετά, ο Φίλιππος Βέροιας έχει σε πρώτο πλάνο του Γιώργο Μαυρογιάννη, Αλέξανδρο Βαρυτιμιάδη και ο Αρκαδικός τον διεθνή Γιάννη Καραμαλέγκο, καθώς και τους ταλαντούχους Σπύρο Πάνου, Δημήτρη Πίνη. Στο Λαύριο πολύτιμος είναι ο Μιχάλης Χατζόπουλος (χρησιμοποιείται και ο Φίλιππος Κεσκινίδης), ενώ στο Ψυχικό ο Γιώργος Ρεμεντέλας έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον κάθε άλλο παρά... μικρό, Διονύση Καπινιάρη και περιμένει πολλά από τους Πάνο Φιλιππάκο, Γρηγόρη Παπά και Στέλιο Σκουλούδη.
Η ΚΑΠ μείωσε το μπάτζετ της, όμως παραμένει ανταγωνιστική και δίπλα στους έμπειρους παίκτες της, βρίσκονται οι Γιάννης Αναγνωστόπουλος, Τάσος Καρτέρης και Στέφανος Άρχος. Πολλά νεαρά παιδιά έχουμε και στους Ικάρους Σερρών, που έχουν στο ροτέισιον τον Απόστολο Ναούμη και δίνουν χρόνο επίσης στους Αργύρη Σιώπη, Στέλιο Χορτομάρη και Παντελή Γεωργιανό.

Ο "γίγαντας" Τσαλμπούρης και οι "βομβαρδιστές"

Κατεβαίνοντας προς τα κάτω, στο νότιο όμιλο της Β' Εθνικής δεσπόζει η εκπληκτική εμφάνιση του Δημήτρη Βαρνάβα, ο οποίος σημείωσε 20 πόντους στην ήττα του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας στο Μαρούσι, ενώ στο Βορρά ο 17χρονος "γίγαντας" (2,15μ.) έκανε θραύση στο παιχνίδι του Πιερικού / Αρχελάου με τον Αργοναύτη Καλαμαριάς, έχοντας νταμπλ-νταμπλ (13 πόντοι, 12 ριμπάουντ) και 3 κοψίματα. Ο Κατερινιώτης έχει φοβερά στοιχεία στο παιχνίδι του και αναμένεται να μας απασχολήσει έντονα μέσα στα επόμενα χρόνια.
Λίγο πιο δυτικά, στη Λευκάδα ένας θαυματουργός... 16χρονος, ο Πέτρος Αργυρός (προέρχεται από το Μαρούσι) άλλαξε τις ισορροπίες στο ματς της Δόξα με την Ελευθερούπολη, έχοντας 13 πόντους με τρία καθοριστικά τρίποντα. Στον αντίποδα,  εξαιρετικός ήταν ο πολλά υποσχόμενος Κανέλλος Γαρμπής. Στο Αιγάλεω, θετικά δείγματα γραφής δείχνουν ο "μπόμπερ" Πέρβι, καθώς και οι Καστανιώτης, Μιλεντίγεβιτς, Σπίγκος. Ο Τριαντάφυλλος Πεταλωτής έχει κερδίσει σημαντικό ρόλο στους Μαχητές Πεύκων και μετά από τα καλά στοιχεία που έδειξε σε Ηρακλή και Χαλκίδα ψάχνει πλέον την καθιέρωσή του και ο Μπάμπης Φωτητζόγλου παίρνει ευκαιρίες από τον Βαγγέλη Μάγειρα στο Μαρούσι.
Ο κόουτς του Ηρακλείου, Βασίλης Ράλλης, δίνει αξιοσημείωτο χρόνο στον 16χρονο γκαρντ, Δημήτρη Φραγκιαδάκη (διεθνής με την εθνική παίδων), ενώ ο Κώστας Σορώτος πιστεύει πολύ στο ταλέντο του Γιώργου Ζώρζου και του έδωσε το... βάφτισμα του πυρός σε ηλικία 17 ετών, με το νεαρό γκαρντ να σημειώνει το πρώτο του τρίποντο στην επικράτηση του Εθνικού επί του Δούκα. Οι γηπεδούχοι πάντως έχουν και φέτος αρκετά ταλέντα, όπως ο 18χρονος γκαρντ, Κώστας Κεφαλάς, που έχουν περιθώρια προόδου. Καλή περίπτωση παίκτη είναι και ο Δημήτρης Σπανάκος του Πόλις, που μπορεί να μην σκοράρει πολύ, όμως κάνει αθόρυβα πολλές δουλειές πάνω στο παρκέ. Στο Περιστέρι, άπαντες... στάζουν μέλι για τον 18χρονο "κόμπο" γκαρντ, Ανδρέα Γιαννίκο, ενώ περιμένουν πολλά τόσο από τον διεθνή με την Εθνική Παίδων, Διονύση Σκουλίδα, όσο και από τον Χριστόφορο Κελεσίδη (δανεικός από τον Άρη).
Ο Αλέξανδρος Αποστολίδης έχει ωριμάσει εντυπωσιακά και φέτος έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον Κ.Ο. Χολαργού, ο Γιάννης Παπαγεωργόπουλος αφήνει καλές εντυπώσεις με την φανέλα του Πανερυθραϊκού, ενώ στον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας, πέραν του Βαρνάβα, ηγετικό ρόλο θα έχει ο πρώην αρχηγός της εφηβικής ομάδας του Παναθηναϊκού, Γιώργος Δρακόπουλος. Στην Ένωση Ιλίου ο Δημήτρης Κεφάλας χαίρει της εκτίμησης του Δημητρη Μισιακού, κάτι που συμβαίνει τόσο στον Ιωνικό Νικαίας με τον Λάμπρο Βλάχο και τον Γιάννη Κουκουνιά, όσο και στον Αετό με τον Γιάννη Οικονομάκη και τον Μηνά Πασπαλά.
Αν ρίξουμε μια πρόχειρη ματιά και στη Γ' Εθνική, θα ξεχωρίσουμε τον πρώτο σκόρερ στο 2ο όμιλο Βορρά, Φώτη Στυλίδη, ο οποίος βγάζει μάτια με την φανέλα των Τιτάνων Δράμας, τον Γιώργο "air" Βαρνάβα και τον Πάρη Βαμβακά του Ηροδότου, τον Σωκράτη Ναούμη του Α.Ο. Αγρινίου και τον Γρηγόρη Ιωάννου της Κύμης, ενώ σιγά-σιγά ξεπετιούνται κι άλλα μεγάλα ταλέντα...

ΠΗΓΗ superbasket.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου