ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Α΄ΕΠΣ Πιερίας: Ξεκίνημα δευτέρου γύρου. Η εικόνα κάθε ομάδας της κατηγορίας



Τελειώνοντας ο πρώτος γύρος στην Α΄κατηγορία της ΕΠΣ Πιερίας, μπορείς εύκολα να διαπιστώσεις βλέποντας την βαθμολογία, ότι το ενδιαφέρον στην κορυφή θα μείνει ζωντανό μέχρι την τελευταία ημέρα της αγωνιστικής δράσης στα γήπεδα της Πιερίας.

Η ΑΕ Καρίτσας συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της, έχοντας πραγματικά μια αξιοπρόσεχτη και πολύ καλή παρουσία στο φετινό πρωτάθλημα, δείχνοντας πώς θα είναι μια από τις τέσσερις ομάδες που θα μπούνε στην τελική ευθεία της διεκδίκησης του τίτλου για την άνοδο στην Γ΄Εθνική.
Η ΑΕΚ διαθέτει ποδοσφαιριστές που έχουν την εμπειρία και την ποιότητα να πάνε έτσι μέχρι το τέλος της περιόδου. Και έναν προπονητή που ξέρει την κατηγορία και μπορεί να διαχειριστεί ανάλογα τη συνέχεια.

Από κοντά η ΑΕ Περίστασης που αποτελεί τα τελευταία χρόνια μια σταθερή αξία στο χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και σίγουρα έχει το ρόστερ και την εμπειρία να σταθεί ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα και να παλέψει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.


Η αλλαγή προπονητή που πρόσφατα έγινε στον σύλλογο της Κατερίνης, είναι το κορυφαίο θέμα της στις τελευταίες αυτές ημέρες του φετινού πρωταθλήματος.

Ο Θερμαϊκός έχει φέτος το πιο «βαρύ» ρόστερ στην κατηγορία. Παίκτες που μέχρι πέρσι αγωνίζονταν σε επαγγελματικές κατηγορίες απαρτίζουν την ομάδα που αποτελεί το φετινό σύνολο του Θερμαϊκού, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει βγάλει αγωνιστικά αυτό που προσδοκούν οι άνθρωποι του συλλόγου αλλά και οι ίδιοι οι παίκτες και ο προπονητής του.
Σίγουρα αυτό που μπορεί να κάνει αγωνιστικά αυτή η ομάδα, (σύμφωνα πάντα με τους ποδοσφαιριστές που διαθέτει), δεν έχει πλησιάσει ακόμη σε καμία περίπτωση η εικόνα που παρουσιάζει στο γήπεδο.

Αποτελεί έκπληξη για κάποιους η πορεία της Αναγέννησης Σφενδάμης την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Η παρουσία όμως έμπειρων και καλών ποδοσφαιριστών στον σύλλογο της Βόρειας Πιερίας, αποδεικνύει ότι μόνο έκπληξη και τυχαία δε μπορεί να είναι.
Διαθέτει παίκτες που γνωρίζουν πολύ καλά την κατηγορία και σίγουρα κάποιοι από αυτούς θα μπορούσαν να αγωνίζονται σήμερα σε υψηλότερο επίπεδο, καθώς και έναν εργατικό προπονητή.

Ο ΓΑΣ Σβορώνου είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλα τα σωματεία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Είναι η ομάδα που εκμεταλλεύεται την λειτουργία των τμημάτων υποδομής του, βγάζει ποδοσφαιριστές και τους προωθεί στην ανδρική ομάδα χωρίς να φοβάται την απειρία των νεαρών παικτών του. Έχει ένα παιχνίδι λιγότερο, αυτό με τον Αριστοτέλη στον Καταχά.
Ο χρόνος δουλεύει ευεργετικά για τον σύλλογο της Κατερίνης που έχει διοικητική υγεία, σαφή προγραμματισμό, ξεκάθαρους στόχους και εξελίξιμο για τις επαγγελματικές κατηγορίες προπονητή.

Κάπως έτσι κινείται και ο ιστορικός Απόλλων Λιτοχώρου. Με πολλά νέα παιδιά στη σύνθεσή του, με λίγους έμπειρους αλλά καλούς ποδοσφαιριστές και με μια ήρεμη προγραμματισμένη λειτουργία που βάζει στόχους τόσο στο σήμερα όσο και στην επόμενη ημέρα του.
Η φιλοσοφία της ομάδας έχει αλλάξει ριζικά τα τελευταία χρόνια μιας και την ύπαρξη πολλών ποδοσφαιριστών εκτός Λιτοχώρου, διαδέχτηκε πλέον η συμμετοχή νεαρών παικτών της περιοχής και έμπειρων παικτών που πλέον συνδέονται με τον σύλλογο και την περιοχή του Λιτοχώρου.

Η Αναγέννηση Κολινδρού αποτελεί σίγουρα την ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος. Τον αρχικό προβληματισμό των ανθρώπων του συλλόγου, διαδέχτηκαν τα χαμόγελα ικανοποίησης και η σιγουριά ότι χτίζεται μια καλή ομάδα αντάξια του ονόματος και της ιστορίας της ομάδας του Κολινδρού.
Τα αποτελέσματα μέχρι τώρα δικαιώνουν διοίκηση και προπονητή, αφού αποδεικνύουν ότι πολύ σωστά έπραξαν και εμπιστεύτηκαν τους νεαρούς ποδοσφαιριστές της περιοχής. Καταλυτική η παρουσία ενός έμπειρου ποδοσφαιράνθρωπου, στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας του συλλόγου.

Πολύ δυνατή και επικίνδυνη φέτος η ομάδα του Ολύμπου Λεπτοκαρυάς. Πάντα υπολογίσιμη δύναμη στο χώρο του Πιερικού ποδοσφαίρου και πιο ισχυρή φέτος σχετικά με την περασμένη αγωνιστική περίοδο.
Ο Όλυμπος δείχνει ικανός να κάνει τη ζημία σε όποια ομάδα δεν εκτιμήσει τη δυναμική του και δε του δείξει την δέουσα προσοχή. Με διοικητική σταθερότητα και έμπειρη τεχνική ηγεσία στο χώρο του ποδοσφαίρου, συνεχίζει να αποτελεί ισχυρό σύλλογο  στην Α΄ερασιτεχνική κατηγορία.

Ο Εθνικός Κατερίνης είναι από τα ιστορικότερα σωματεία στο νομό μας και σίγουρα η φετινή, αποτελεί μια μεταβατική περίοδο στη σύγχρονη ιστορία του. Έχει ρόστερ με έμπειρους και καλούς ποδοσφαιριστές που σε μια καλή τους ημέρα μπορούν να κερδίσουν οποιονδήποτε αντίπαλο στην κατηγορία.
Το ότι έχει μείνει πίσω στο βαθμολογικό πίνακα δε λέει τίποτα. Είναι ομάδα που αν δεν την αντιμετωπίσεις με σοβαρότητα, ανα πάσα στιγμή κινδυνεύεις να βρεθείς με την πλάτη στον τοίχο.

Δύσκολη φετινή χρονιά για την ΑΕ Δρυάνιστα. Οι τραυματισμοί αποτελούν τροχοπέδη για την ομάδα της Πιερίας που προσπαθεί κάθε αγωνιστική να «κλείσει τις πληγές της» και να παρουσιαστεί με όσο το δυνατόν καλύτερο της πρόσωπο.
Στην έδρα της είναι ομάδα που μπορεί να κάνει τη ζημία και αποτελεί ποδοσφαιρική γιορτή με έντονη την παρουσία των φιλάθλων, κάθε παιχνίδι στο γήπεδο του Μοσχοποτάμου.

Μεταβατική η χρονιά και για την 25η Μαρτίου. Ο σύλλογος της Κατερίνης έκανε πρωταθλητισμό την περσινή περίοδο και σίγουρα φέτος οι στόχοι δείχνουν διαφορετικοί. Αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της ομάδας και έμπειροι που προσπαθούν να τους προσανατολίσουν αγωνιστικά μέσα στο γήπεδο ώστε να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και πάρουν βαθμούς που θα φανούν χρήσιμοι για τη συνέχεια. 

Με καλούς ποδοσφαιριστές ο φετινός Άρης Κοκκινοπλητών. Έχει παίκτες που μπορούν να σταθούν σε οποιαδήποτε ομάδα στην κατηγορία και σιγά-σιγά δείχνει να μαζεύει τους βαθμούς που θα τον βγάλουν από νωρίς έξω από το γκρούπ των ουραγών. Πέρσι ο Άρης πάλεψε μέχρι το τέλος για να αποφύγει τον υποβιβασμό, δείχνει όμως ικανός φέτος να καθαρίσει νωρίτερα την υπόθεση παραμονή στην κατηγορία.

Με ένα παιχνίδι λιγότερο ο Αριστοτέλης Καταχά (εντός έδρας με τον ΓΑΣ), ανανεωμένος σχετικά με την περσινή χρονιά αλλά και επικίνδυνος ιδιαίτερα στο γήπεδο του. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην τετράδα του υποβιβασμού και έχει ένα ολόκληρο γύρο για να ξεφύγει από την δύσκολη βαθμολογική του θέση.

Δύσκολη η φετινή χρονιά για την περσινή πρωταθλήτρια της Β΄κατηγορίας της τοπικής μας ένωσης. Η Ελπίς Ανδρομάχης έχει μείνει πίσω στη βαθμολογία αλλά έχει τους παίκτες,  το χρόνο και τα παιχνίδια να ανατρέψει τα προγνωστικά, τα οποία δεν είναι με το μέρος της.

Έτσι είναι τα πράγματα και για την Ακαδημία Πλαταμώνα που με νέα παιδιά στη σύνθεσή της προσπαθεί να κερδίσει εμπειρίες και να αποφύγει συγχρόνως  τον υποβιβασμό στη Β΄κατηγορία. Ο σύλλογος της Νότιας Πιερίας θα βγεί σίγουρα κερδισμένος στο πέρασμα του χρόνου, έχει όμως να διανύσει φέτος μια δύσκολη ποδοσφαιρική διαδρομή.



Χρονιά υπομονής διανύει η Πίνδος Α. Αγιάννη. Γίνεται προσπάθεια από τους παίκτες του συλλόγου να κρατήσουν όσο καλύτερα μπορούν με την αγωνιστική τους παρουσία το όνομα του συλλόγου σε καλό επίπεδο. Είναι σίγουρα μια δύσκολη χρονιά που με κατάλληλη διαχείριση μπορεί να φέρει ένα καλύτερο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου